Известие

Collapse
No announcement yet.

вибрации при ускорение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• вибрации при ускорение

Тая кола се държи много странно при сериозно ускорение При яко натискане на педала се получават някакви странни вибрации Отначало се чудех да не е от съединителя След смяната му през лятото нищо не се промени Чудех се да не са тампоните на двигателя Но вчера случаен познат с такава алфа каза за същият проблем и че е сменил тампоните на двигателя Проблемът му е останал Този проблем при студена кола се появява по трудно Чудя се за проблем в окачването въпреки че колата няма тропане по ходовата част Каретата се чуват при пълен завой Съмнявам се те да пускат вибрации но
    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW

Първоначално публикувано от schoko Покажи съобщение
    Тая кола се държи много странно при сериозно ускорение При яко натискане на педала се получават някакви странни вибрации Отначало се чудех да не е от съединителя След смяната му през лятото нищо не се промени Чудех се да не са тампоните на двигателя Но вчера случаен познат с такава алфа каза за същият проблем и че е сменил тампоните на двигателя Проблемът му е останал Този проблем при студена кола се появява по трудно Чудя се за проблем в окачването въпреки че колата няма тропане по ходовата част Каретата се чуват при пълен завой Съмнявам се те да пускат вибрации но
    Прочети темите за маховика при JDT мотора може да откриеш там обяснение. А това че при колегата ти не еот тампони на двигателя не означава че при теб също не е кола с кола не си приличат все пак са италиански
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Четох теми и за него че бил с някакви пружини но разбирайки за цената му ако е от него вибрациите ще останат Има ли други симптоми за проблеми в маховика

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
        Прочети темите за маховика при JDT мотора може да откриеш там обяснение. А това че при колегата ти не еот тампони на двигателя не означава че при теб също не е кола с кола не си приличат все пак са италиански
        Добре де, не се ли намери чалъм на тия маховици да се рециклират, че тая четирицифрена сума е потресаваща...
        166, 2.4 JTD'00

Comment

Както писах разбрах че имат някакви пружини Предполагам те трябва да са проблема иначе трябва да са е износило желязото или да си е променило свойствата вследстие стареене и греене - огледалният диск

Comment

как бе 3 цифрена е сумата
            5 Ланчии зад гърба си!
            И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Сумата е или голяма трицифрена или малка четирицифрена Работата е диагностиката дали това е проблема Щото не че ще се пробвам но ако евентуално реша да вкарам някой лев да я оправя сменяйки маховика и ако пак прави така С такива големи суми не ми се прави проба -- грешка

Comment

То диагностиката е разглобяване май
                166, 2.4 JTD'00

Comment

Яд ме е че при смяната на съединителя не казах на майстора да обърне внимание на маховика въпреки чуваните проблеми за него Голямата му цена нямаше да ме накара да го сменя въпреки че си мисля че и да беше го погледнал надали щеше да има видими проблеми Не съм много наясно с маховика но си мисля че ако той има проблеми те ще са в омекване на пружините в него

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F5%EE%E2%E8%EA
                    sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Comment

Да разбирам че моята работа отива на маховик Когато колата загрее също но само понякога мотора се клати и това го усещам дори в купето Дали и тези симптоми не са на маховика освен вибрациите при набиране

Comment

След смяна на термостата рекох да видя да сменя малките тампончета на двигателя тези отгоре въпреки че не вярвах да има подобрение на гореспоменатите вибрации Но като лашнах болта на тампона и двигателят мръдна с половин сантиметър напред Обяснявам си го с това че някой от майсторите правили нещо по колата които са го пипали са го стегнали неправилно незнам как но под напрежение Вибрациите на място изчезнаха нацяло а тези при ускорение станаха минимални Мисля да сменя тези тампончета които най вероятно са загинали защото доста време са изкарали под напрежението на мотора А големите вибрации на място и в движение при ускорение си ги обяснявам с факта че мотора иска да легне където му е мястото на долните тампони а горните го дърпат За едното чудо да бях метнал маховика Не че и той е първа младост най вероятно

Comment

Първоначално публикувано от schoko Покажи съобщение
                          След смяна на термостата рекох да видя да сменя малките тампончета на двигателя тези отгоре въпреки че не вярвах да има подобрение на гореспоменатите вибрации Но като лашнах болта на тампона и двигателят мръдна с половин сантиметър напред Обяснявам си го с това че някой от майсторите правили нещо по колата които са го пипали са го стегнали неправилно незнам как но под напрежение Вибрациите на място изчезнаха нацяло а тези при ускорение станаха минимални Мисля да сменя тези тампончета които най вероятно са загинали защото доста време са изкарали под напрежението на мотора А големите вибрации на място и в движение при ускорение си ги обяснявам с факта че мотора иска да легне където му е мястото на долните тампони а горните го дърпат За едното чудо да бях метнал маховика Не че и той е първа младост най вероятно
                          Колега, смени ги и наблюдавай известно време дали няма пак да се разбият.И дано останат здрави. Аз имам маховик за смяна и не го сменям заради три-четирицифрената цена. Но и аз заради вибрации смених тия тампони, ама след 1000 км си заминаха пак и причината,която ми посочиха в сервиза, е маховика.
                          ...
                          155 1,6 TS 16V `96
                          166 2,4 JTD `99
                          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Така и ще направя Но ако и аз съм за маховик засега ще си трая Какви пари даде за тези тампони Мисля че не трябва да са скъпи

Comment

Та смених малките тампончета и работата е доста по добре На място вибрациите изчезнаха нацяло а в движение трябва да и дам голям зор та да усетя някакви минимални вибрации които ако не съм се сблъсквал с този проблем може би няма да им обърна внимание

Comment

Working...
                              X